Frågor & Svar


Kristallsmycken

 • Hur tar jag bäst hand om mina smycken och kristaller?
  Läs våra skötselråd här och hur du kan rena och ladda dina kristaller här.

 • Är smyckena nickelfria?
  Materialet är godkänt av leverantörerna i enlighet med EU:s nickeldirektiv. Smycken utan metalldelar är såklart helt nickelfria. Är du osäker går det bra att kontakta oss om råd.

 • Kan jag göra en specialbeställning, till exempel utan metalldetaljer?
  Kontakta oss på [email protected] med dina önskemål så återkommer vi till dig så fort vi kan. Vi försöker alltid tillgodose dina önskemål utefter det material vi har hemma eller kan beställa.

 • Mitt smycke har gått sönder, kan jag få ett nytt?
  Med tiden slits ditt smycke naturligt, läs mer under skötselråd. Om du märker att den elastiska smyckestråden är mycket sliten eller uttöjd är du välkommen att skicka det åter till oss så byter vi det mot endast portokostnaden. Övriga skador kan vi inte garantera att vi kan laga åt dig men vi tar gärna en titt. Maila oss och berättar om skadan, bifoga gärna med en bild på smycket. 

 • Jag är osäker på vilken kristall som passar mitt ändamål bäst, hur ska jag göra?
  Läs beskrivningen, i första hand känn in och lita på din intuition. Kontakta oss annars så hjälper vi dig gärna.


Aromaterapi

 • Hur använder jag eteriska oljor?
  På alla flaskor med eteriska oljor från Young Living finns anvisningar om hur oljan kan användas. Läs produktetiketten för information om rätt användning och följ gärna Kraftzenter sociala medier eller ansök till min facebookgrupp där vi delar med oss hur de används.

 • Vad är basolja?
  En basolja är en fet vegetabilisk olja som exempelvis kokosnötsolja eller jojobaolja som kan användas för att späda ut eteriska oljor. Med hjälp av en basolja blir det bekvämt att använda eteriska oljor utvärtes. Utspädning med en basolja minskar inte den eteriska oljans verkan, och användningen blir mer effektiv då mindre mängder behövs av den eteriska oljan. Använd inte petroleumbaserade produkter (t.ex. vaselin eller babyolja gjord på mineralolja) som basolja. 

 • Hur ofta kan jag använda eterisk olja? Hur mycket?
  Lämplig användning anges på flaskans etikett. Följ anvisningarna på etiketten. Uttrycket ”ju mer, desto bättre” stämmer inte alltid. Eteriska oljor är mycket koncentrerade och kraftfulla, så börja med små mängder och öka sedan långsamt. I de flesta fall räcker 1–2 droppar och mer än så ger inte nödvändigtvis ett bättre resultat. Beroende på vilken eterisk olja du använder kan du gradvis öka till 3–4 tillfällen per dag om du vill. Överdriven användning av eteriska oljor kan öka risken för oönskade reaktioner.

 • Vad är en "het" olja?
  “Heta” eteriska oljor är oljor som orsakar en het eller brännande känsla när de stryks på huden. Young Living rekommenderar att man testar på ett hudområde innan man börjar använda en sådan olja. När du vill testa en eterisk olja, stryk på 1–2 droppar på ett hudområde, till exempel underarmen. Se om en reaktion inträffar på hudområdet inom 1–2 timmar, men vanligtvis sker dock en eventuell reaktion inom 5–10 minuter. Om du känner en het eller brännande känsla eller om du skulle få utslag, stryk på basolja på området vid behov. ”Heta” oljor är till exempel Cinnamon Bark, Clove, Lemongrass, Peppermint, Oregano, Thyme, Exodus II och Thieves.

 • Vad gör jag om jag känner obehag?
  Om obehag eller irritation uppstår, sluta använda den eteriska oljan och stryk på en mild basolja på området. Försök inte spola bort oljan med vatten, eftersom det kan öka obehaget. Om du får utslag kan det vara ett tecken på avgiftning. Drick rikligt med vatten för att underlätta processen med att rensa ut toxinerna. Toxiner från tvålar, hudvårdsprodukter, rengöringsmedel och parfymer som innehåller petroleumbaserade kemikalier kan utlösa avgiftningsreaktioner. Överväg att sluta med sådana produkter om en reaktion uppstår. Innan du använder den eteriska oljan igen, testa den på ett hudområde (se ovan) utspädd med en basolja. Vatten gör att oljan tränger in mer i huden. Om du skulle få eterisk olja i ögonen, använd basolja – inte vatten – för att lindra obehaget, som bör försvinna inom några minuter. Sök läkarhjälp om obehagskänslan kvarstår efter 5 minuter.

 • Kan jag använda eteriska oljor på känsliga områden?
  Young Living rekommenderar att man undviker att låta eteriska oljor komma i kontakt med känsliga områden såsom ögon, öron, genitalier och slemhinnor. Om du väljer att använda en eterisk olja på ett känsligt område, späd ut 1 droppe av med 5–10 droppar basolja.

 • Kan jag använda eteriska oljor vid medicinsk åkomma? Kan det påverka effekterna av läkemedel?
  Om du har en medicinsk åkomma och använder receptbelagda läkemedel rekommenderas att kontakta en vårdgivare med erfarenhet av eteriska oljor innan du använder en eterisk olja. Fråga receptförskrivaren eller en apotekare om eventuella interaktioner mellan medicinen och den/de eteriska oljorna.

 • Kan eteriska oljor användas på barn?
  Många eteriska oljor kan användas på barn men de bör då spädas ut före användning. En del av Young Livings oljor är redan utspädda med en basolja, vilket då anges på produktetiketten, och de kan användas direkt på barn. Barn reagerar vanligtvis bra på eteriska oljor, men en basolja rekommenderas.

 • Kan jag använda eteriska oljor när jag är gravid eller ammar?
  Precis som vid medicinska åkommor rekommenderas att be en kompetent och kvalificerad vårdgivare med erfarenhet av eteriska oljor om råd innan man använder dem. Som en allmän vägledning bör man undvika riklig eller överdriven användning av muskatellsalvia – Clary Sage (Salvia sclarea), salvia – Sage (Salvia officinalis), renfana – Tansy (Tanacetum vulgare), isop – Hyssop (Hyssopus officinalis), fänkål – Fennel (Foeniculum vulgare) och vintergröna – Wintergreen (Gaultheria procumbens) samt blandningar och tillskott som innehåller dessa oljor.

 • Kan eteriska oljor användas i solen?
  En del eteriska oljor, framför allt citrusoljor, innehåller naturliga molekyler som reagerar med solljus (UV-strålning) och kan orsaka känslighet. Alla eteriska oljor och oljeblandningar från Young Living som innehåller sådana ämnen är märkta med en varning om att undvika sol/UV-ljus i 12 till 48 timmar efter användning. Man bör alltid vara försiktig när man börjar använda en ny olja: testa på ett hudområde (se ovan), späd ut och stryk på oljan på hudområden som skyddas från sol/UV-ljus för att minska risken för känslighet. Spirituell vägledning

 • Jag har aldrig fått vägledning förut, hur går det till?
  Beställ vilken form av läggning och kortlek du önskar. Vi återkommer sedan till din angivna mail med den information vi fått till oss. Korten används för att se vilka energier och händelser som sker, snart är på gång och kommer. Ett liv skapas inte utifrån korten utan man återger vilka energier som finns där. I slutändan är det alltid du som tar alla beslut och du som kan skapa det liv du vill ha. Allt har sin tid och sin mening.


 • Ger du vägledning kring sjukdomar?
  Vi lägger inte kring sjukdomar, graviditet eller döden. 

 • Kan jag beställa en vägledning angående en vän?
  Vi lägger enbart för beställaren själv och dess situationer, eller djur och dess situationer.

 • Kan jag få vägledning på telefon eller video? Kan du komma hem till mig för en vägledning?
  I dagsläget ger vi endast vägledning skriftligt genom mail.

 • Jag har aldrig fått healing förut, hur går det till?
  Beställ vilken form av healing du önskar. Vi återkommer sedan till din angivna mail för att avtala en tid. Energi finns i överflöd runt omkring oss. Vid healing fångas energin upp och används där det behövs just nu. Healing betyder läkande genom energitillförsel. Som healer är personen kanalen, transformatorn, för denna energitillförsel som kan hjälpa din kropp få till läkning oavsett om du har fysiska eller psykiska obalanser. Den kan arbeta på flera olika plan: mentalt, fysiskt, emotionellt och andligt. Den går precis dit den behövs just nu. Healern är bara kanalen, hen kan inte påverka vart i din kropp energin tar vägen och på vilket sätt du kommer att märka det.

 • Vad är kristallhealing?
  Vid kristallhealing använder vi oss utav ädelstenar och kristaller som vi placerar ut framför oss på ställen som representerar dina chakran. Läs gärna mer om chakran på under artiklar.


 • Kan jag beställa en healing för en vän?
  Vi lägger enbart för beställaren själv och djur.


 • Kan jag få healing på telefon eller video? Kan ni komma hem till mig för en healing?
  I dagsläget ger vi endast healing på distans där vägledningen sker skriftligt genom mail.

 • Har du tystnadsplikt?
  Ja, vi jobbar alltid under tystnadsplikt.


Övrigt

 • Hur lång leveranstid har ni?
  Normala leveranstider är ca 2-7 vardagar. Specialbeställningar och vara märkt med beställningsvara tillkommer leveranstid med ca 7 vardagar. Läs mer om leverans och köpvillkor här.

 • Hur kommer jag kontakt med er?
  Vänligen maila [email protected]