Lavendel+

  • 179 kr

I lager.
Dela

Lavendel+ 

Eterisk olja av lavendel.

Använd Young Livings eteriska olja Lavender+ (Lavandula angustifolia) när du vill skapa eleganta rätter som imponerar på familj och vänner. Örten har en söt, något blommig smak som passar bra ihop med både matiga och lätta rätter. Använd Lavender+ när du enkelt vill tillsätta den härliga smaken i dina rätter.

Lavender+ används mest till söta recept, men kan även tillsättas i maträtter. Lavendel ingår ibland i den berömda örtblandningen Herbes de Provence tillsammans med mejram, timjan, oregano och rosmarin. Ge klassiska rätter en ny knorr genom att använda örten tillsammans med kyckling, lamm eller potatis.

En enda droppe kan förhöja en hel rätt. Börja i liten skala för att inte maskera de övriga smakerna. Prova att doppa en tandpetare i oljan och sedan röra runt med tandpetaren i maten.


Användning
Prova hemlagad sylt som berikats med den eteriska oljan Lavender+. Prova att blanda oljan i sylter och geléer av blåbär, aprikos, hallon eller persika.
Kombinera de jordnära, mörka tonerna i Lavender+ med ljusa citrussmaker. Experimentera med lavendellemonad eller en citrussorbet.
Ge mejerivaror sting med Lavender+ i mördegskakor, glass, maränger eller recept med vispad grädde.
Balansera Lavender+ i maträtter med örter som timjan, rosmarin och oregano.
Tillsätt 2 droppar i en neutral bas. Ta 3 gånger dagligen.


Ingredienser
Olja av Lavandula angustifolia (lavendel)*.

*100 % ren eterisk olja